3 tips tegen werkstress

Gastblog door Petra Schroën

Je begint vaak je werkdag op de automatische piloot. Je staat op, kleed je aan, ontbijt en gaat naar je werk zonder erbij na te denken. Zelf op je werk blijf je in de automatische piloot totdat je werkdag ten einde is. Veel mensen ervaren een hoge mate van stress op de werkvloer. Zelf 1,3 miljoen mensen hebben last van stressklachten door de stress die ze ervaren op het werk. Dit ligt zeker niet altijd aan het bedrijf waar ze werken, soms wel, maar meer aan de manier waarop ze hun werk doen en de werkdag doorlopen.

Ik ga jou nu 3 tips geven om werkstress tegen te gaan.

Tip 1. Zorg voor een opgeruimde werkplek:

Rommel zorgt er vaak voor dat je niet productief bent en geeft onrust in je hoofd. Zorg dat alleen de spullen die je echt nodig hebt voor je werk zich op je werkplek bevinden. Je gaat merken dat als je werkplek opgeruimd is je ook rustiger in je hoofd bent.

Tip 2. Plan je dag:

Dit is een hele belangrijke! Je kunt zo namelijk goed je prioriteiten stellen. Maar hebt op de manier ook meteen een routine in je werkdag en dat zorgt voor meer rust in je lijf en hoofd. En je weet wat je hoe laat moet doen, dus je mis nu ook geen deadlines meer ideaal toch?

Tip 3. Zorg voor genoeg beweging:

Deze tip is wel een beetje afhankelijk van wat voor baan je hebt. Als je een personal trainer of yogadocent bent dan zit het bewegen tijdens je werkdag wel goed. Dit is heel anders bij het werken op een kantoor, daar zit je namelijk de meeste tijd. Heb jij een baan waarbij je veel zit? Dan kun je toch heel makkelijk zorgen voor bewegen tijdens je werk dag. Ga in je pauze eens een stuk wandelen door het park bijvoorbeeld. Dit verbetert je stemming en houdt je spieren soepel.

Wat doe jij om werkstress tegen te gaan?

Hi, Ik ben Petra Schroën. Ik woon samen met mij partner, mijn paard en pony in Leveroy. Als anti stresscoach help jonge vrouwen met stress(klachten) Ik leer ze op een goede manier om te gaan met stressvolle situaties. En begeleidt ze naar een leven met meer rust, minder zorgen en veel meer plezier!

Wil je weten wat ik voor jouw kan betekenen? Bekijk dan mij aanbod om mijn website:
https://valena-healing-coaching.nl/
Volg mij via instagram: https://www.instagram.com/valena_healing.en.coaching/
of facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064944756439